A Kaszás Attila-díj rendkívüli elismertséget vívott ki magának az évek során; nemcsak azért, mert a legkiválóbb művészek nyerték el eddig is évről-évre az elmúlt 15 évben, hanem mert a legdemokratikusabb elismerésként a szakma és a közönség választja ki a díjazottat. A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja, hiszen a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok közösséggé formálásában, ahol dolgozott.

Az idei évben, minden korábbi jelentkezési számot meghaladva, összesen 41 társulat jelölte egy-egy tagját a díjra. A közönségszavazásos körre ugyanakkor már csak négyen jutottak tovább, az a négy színész, akiket a jelöltek maguk közül választottak ki. Hogy közülük végül ki lesz a díjazott, azt most a közönség voksai döntik el.

Október 26-tól lehet majd szavazni rájuk:Nagy Cilire a Weöres Sándor Színház, Csankó Zoltánra a Győri Nemzeti Színház, Fehér Lászlóra a Forte Társulat és Fila Balázsra a József Attila Színház jelöltjére. A szavazatok egészen november 30-a éjfélig adhatóak le itt az oldalon.